Art in Handicrafts - English

Art Gallery Galerie De Meerse is very proud to present over 25 international artists at the Art in Handicrafts exhibition. The exhibited art, all made with labor-intensive techniques, offers -both the artist and the viewer- a unique possibility to contemplate the essence of this art. Visiting this show will leave you without any surprise why this art is becoming so popular at art fairs.

Work in Progress

Art in Handicrafts

Handwerken is de nieuwe trend. Breien, borduren of haken is al lang niet meer oubollig, maar is juist ontzettend hip. Over de hele wereld zoeken mensen elkaar op om in het cafe of thuis samen met naalden en draden aan de slag te gaan. Ook in de kunst heeft het handwerken een grote vlucht genomen, met herkenbare, grootse, vrolijke en verontrustende kunstwerken als resultaat.

Art in Handicrafts toont creaties van meer dan 25 kunstenaars.

Kunstenaars 1

Expositie

Klik hier voor een fotoimpressie van Art in Handicrafts.

Met de jaarlijkse editie van 'Art in...' besteedt Galerie De Meerse dit keer aandacht aan deze 'handwerkkunstwerken'. Tijdens 'Art in Handicrafts' wordt een breed scala aan kunstvormen met draad en naald getoond van 25 (inter)nationale kunstenaars en scholieren uit de Haarlemmermeer. De expositie wordt op zondag 25 maart geopend om 13.00 uur, en loopt hierna nog door t/m donderdag 19 april.

'Art in...' werd in 2001 geinitieerd door Galerie de Meerse, Ruud Boel, Jeroen Boschma en Caspar van Ette als een manier om mensen te attenderen dat kunst overal aanwezig kan zijn. Het project wordt gebruikt om jongeren bij kunst te betrekken. Dit uit zich ook in een lesbrief die uitgaat naar middelbare scholen in Haarlemmermeer.

Je kunt meer lezen over de eerdere Art in... edities op deze website. De edities Art in Cities en Art in Animation lopen mede vanwege hun succes nog steeds door.

Kunstenaars 2

Jongeren + Lesbrief

Wil je zelf aan de slag? Heb je het gehad met massaproducten? Wil je laten zien dat je uniek bent? Download hier de lesbrief en 'go'!

Hier zijn ook wat directe links met uitleg hoe je eenvoudig een theemuts, een sleutelhanger, een schommel of een feesttas maakt.
Deze beschrijvingen komen uit het boekje 'Naaien enzo' met nog veel meer zelfmaakontwerpen van onder andere Frans Molenaar, Bas Koster, Hans Ubbink, Daryl van Wouw en Monique van Heist. Het boekje kun je bij de galerie kopen. Check ook even de rubriek 'Gratis Patronen'.

Als je zelf nog coole ideeen hebt voor bijvoorbeeld het maken van beschermhoesjes voor je mp3 speler, een draagbare telefoonhouder, het uniek maken van tassen of t-shirts, laat het ons weten via ons emailadres en misschien plaatsen we het op de site.

Te Koop

De creaties van Annemarie en Agnes zijn elk als 'Doe-Het-Zelf-Pakketjes te koop (desgewenst met CKV-bonnen) bij de expositie en in de kunstwinkel in Het Oude Raadhuis. De pakketjes zijn voorzien van werktekeningen en materialen.

ETUIE
Slijp twee potloden tot brei pennen en brei een etuie.

FOTOHANGER
Haak in het rond een fotohanger met lus om b.v. aan je tas te hangen.

EIERMUTS
Een gebreide eiermuts met pompoentje. Hoe meer mutsjes hoe leuker!

ANTI-KNOEI-KRAAG
Brei voor op je wijnfles in touw een kraag die de druppels opvangt.

Gratis Patronen

Colofon

Art in Handicrafts is medemogelijk gemaakt door:
Gemeente Haarlemmermeer
Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen
Uitgeverij Snor

Fotografie:
Wolfgang Josten
Caspar van Ette
David Politi
Silihari

Concept & Design:
c-dutch